Bewonder de tall ships... te land, te water en in de lucht!

Zo spot je de schepen het best

The Tall Ships Races komen bijna naar Antwerpen! Van vrijdag 22 juli tot en met maandag 25 juli kan je de schepen bewonderen. En dat doe je op verschillende manieren. Wandel langs de zeilschepen, bekijk ze vanop het water of… vlieg erover en spot ze vanuit de lucht! 

De Sailor’s Boulevard

Je kan gratis en zonder reservatie een tall ship bezoeken. Wandel de Sailors’ Boulevard af en kom zo langs alle zeilschepen. De wandeling start aan het Steenplein, waar je langs de Scheldekaaien een aantal grote schepen kan bewonderen. In het Willemdok en het Bonapartedok aan het MAS liggen de kleinere schepen. In het Kattendijkdok aan het Havenhuis vind je nog meer indrukwekkende kanjers.

Rondvaart op een plezierboot

Liever eens iets anders? Boek dan een rondvaart en bewonder de tall ships van op het water. Antwerp Boat Tours biedt luxe boottochten aan. Kies je boot (een authentieke notarisboot, een waterlimo of een fluistersloep met elektrische motor) en een tijdstip en stap op aan het MAS, naast de Nassaubrug. Boek op voorhand een bot voor je gezelschap (minimum €280) of stap de dag zelf op voor €35 per persoon.

Met de helikopter

Mag het toch nog iets specialer zijn? Boek dan een helikoptervlucht en bekijk de schepen vanuit de lucht! Stijg op in Kallo en vlieg 7 minuten boven het parcours van het evenement. Zo heb je meteen alle schepen gezien én geniet je van een uitzicht om nooit te vergeten.

Sail Out

Wil je de volledige vloot zien voorbijvaren? Dan begeef je je best wat noordelijker. Ga bijvoorbeeld met de Waterbus naar Lillo. De exacte tijdstippen voor vertrek van de schepen volgen nog.

Wil je een bepaald schip uitwuiven? Dan ga je best naar de kaaien en dokken, waar de schepen vertrekken.

Benieuwd naar meer goede plekjes om de schepen te fotograferen? Extra tips vind je op Ontdek Antwerpen.

Terug