Betalen? Met je herlaadbare kaart!

Digitaal kaartsysteem

Tijdens The Tall Ships Races kan je op alle evenementpleinen (inclusief het Bollekesfeest) betalen met een herlaadbare kaart. Dat is snel en eenvoudig. Het werkt als volgt:

  1. Haal je herlaadbare kaart aan de kassa’s. Je kan meteen een bedrag naar keuze opladen. 
  2. Een bedrag opladen kan aan de kassa met cash of bancontact/maestro/visa. Je kan ook zelf via je smartphone met Payconiq een bedrag opladen.
  3. Betaal aan de bar of eetstand. Dat doe je door je kaart tegen de betaalunit te houden. Het bedrag van je bestelling gaat meteen van je kaart.
  4. Wil je weten hoe veel geld er nog op je kaart staat? Houd aan een kassa of een toog je kaart tegen de betaalunit. Ook na elke aankoop krijg je het resterende saldo te zien.
  5. Na afloop van het evenement krijg je het resterende bedrag terug via tallships.antwerpen.be/refund/. Tussen 27 juli om 9 uur en 9 augustus om 23.59 uur kan je je geld terugvragen. Vul het nummer van je herlaadbare kaart, je e-mailadres en bankrekeningnummer in. 

TIP: je kan het saldo van verschillende kaarten samenvoegen op één kaart. Ga hiervoor naar de kassa. 

Verlies je je kaart? Je kan een nieuwe kaart aan de kassa verkrijgen. Het bedrag op de oude kaart ben je kwijt. 

Herbruikbare bekers en borden

Ook voor de herbruikbare bekers (en borden op het Zaha Hadidplein) heb je je herlaadbare betaalkaart nodig. Voor het gebruik van een beker of bord betaal je 2 euro waarborg. Als je een bestelling plaatst, gaat deze waarborg automatisch van je herlaadbare kaart. Wanneer je het evenement verlaat, kan je:

  • je waarborg doneren aan het goede doel, River Cleanup, door de beker te deponeren in de donatiebox
  • je beker inruilen bij het inruilpunt en 2 euro op je herlaadbare kaart krijgen

Je kan je geld dan terugvragen via tallships.antwerpen.be/refund/.

Terug