850.000 bezoekers voor The Tall Ships Races 2022 in Antwerpen

The Tall Ships Races, die Antwerpen voor de zevende keer aandeden, zorgden voor een grote volkstoeloop in de stad. Een veertigtal schepen lag aangemeerd in de stadshaven, verspreid in de dokken rond het MAS en in het Kattendijkdok, en aan de Scheldekaaien ter hoogte van Het Steen. Tegelijkertijd vond het Bollekesfeest plaats op de Grote Markt en de Groenplaats. Op de twee evenementen samen kwamen 850.000 bezoekers de sfeer in Antwerpen opsnuiven, de kathedralen van de zee bewonderen en genieten van optredens, vuurwerk, lekker eten en drinken.

Niet alleen de prachtige schepen waren grote publiekstrekkers. Ook de randactiviteiten vielen in de smaak. Zo was er de traditionele Crew Parade, die zaterdag in optocht ging vanaf het Zuiderterras, via de Kaaien, langs het MAS tot aan het Havenhuis. Ook de liveconcerten aan het Zaha Hadidplein en het Steenplein waren populair. Het unieke vuurwerk, op 3 locaties, beroerde heel wat bezoekers en deelnemers. Bezoekers konden ook langsgaan bij partners die hun innovatie & duurzame initiatieven toonden aan het grote publiek, en aan het MAS en aan de Napoleonkaai stond dan weer de Maritieme Markt. Ook op het Bollekesfeest ging het dak er af, met vele populaire artiesten.

Ook in 2026 en 2030

Antwerpen zal ook voor de twee komende edities van The Tall Ships Races, in 2026 en 2030, gaststad zijn. De stad werd namelijk als allereerste ‘Anchor Port’ erkend door organisator STI.

Geniet nog eens na

Terug